הכי נמוך ומלוח

מסלול מרתון ים המלח נמצא באזור שנפתח רק פעם בשנה לאזרח הרגיל. מרכז הפועל שותף לנותני החסות במרוץ המיוחד הזה, הכי נמוך בעולם גאוגרפית, אבל אחד המיוחדים ביותר על כדור הארץ. והזהב לספרד וישראל

שיתוף:

עם אור ראשון הזניק בסוף השבוע האחרון ראש המועצה האזורית תמר, ניר ונגר, את מרתון ארץ ים המלח ה-4, המרתון הכי נמוך בעולם. מירוץ חצי המרתון הוזנק על ידי אלי רון והוקדש לזכרם של בניו, האחים גיורא ותומר רון ז"ל, בני קיבוץ עין גדי.

השנה נשבר שיא משתתפים:
כ- 7,000 משתתפים מהארץ ומ-40 מדינות מהעולם, מתוכן כ-55% נשים במקצים השונים, שיצאו מחוף עין בוקק לעבר סוללות המלח ולאורך הגבול עם ירדן.

המקצים כוללים את האולטרה מרתון- אליפות ישראל ב-50 ק"מ, מרתון 42 ק"מ, חצי מרתון, 10 ק"מ ומקצה 5 ק"מ. המשתתפים רצים במסלול הנפתח במיוחד פעם בשנה עבור המרתון, על גבי סוללות המלח, על המים ולאורך הגבול עם ירדן, לאחר שביתר ימות השנה רק כוחות ביטחון ועובדים ספציפיים מורשים לנוע ולשהות באזור זה. רק ביום אחד בשנה, יום המרתון, יכולים אזרחים רגילים, רצי ורצות התחרות בלבד, להיכנס לשטח זה.

ראש המועצה האזורית ניר ונגר:
"אנחנו ממשיכים לפתח את האזור ולשבור שיאים במרתון הנמוך והיפה בעולם. הביקוש למרתון ארץ ים המלח כחוויה תיירותית עולה והוא מתקבע כמרתון מרכזי בלוח המרתונים בישראל. מודים על שיתוף הפעולה בין מפעלי ים המלח, משרד התיירות (החברה להגנות ים המלח) ומרכז הפועל, לבין המועצה. שיתוף פעולה זה מסייע ותורם לקיום אירוע ספורטיבי בסדר גודל שכזה".

מנצחת המרתון היא אנה פרייס מישראל לאחר 3.21.29 שעות, ובגברים ניצח הספרדי סרג'יו טורול לאחר 2.47.04 שעות, וכל אחד מהם גרף פרס על סך 1400 שקלים.

באותו נושא